16 maj 2008

Døgnboks

Det skulle være så godt, den nye døgnboks service, som er endnu et skridt i PostDanmarks arbejde for at slippe for alt det beskidte arbejde med at bringe pakker ud til folk og tilbage til posthuset igen når de ikke er hjemme hvorefter de skal bemande disse posthuse med underbetalte fjolser*.

Men der er endnu et par buler som skal glattes ud inden de er klar til at lancere servicen i hele landet. hvad sker der fx. når det bliver jul og 150 mennesker samtidig får tilsendt julegaver til en enkelt døgnboks, så kan det godt være at man kan hente den juleaften kl 03:30 men eftersom at pakken kan ligge i op til en uge, kan der godt gå lidt tid inden man kan hente sin pakke.

Et andet problem er hvis man får tilsendt noget uden for EU, og told og skat kommer ind i billedet, de har ikke noget sted at sende en toldopkrævning hen andet end til døgnboksen og den modtager ikke breve, så dette brev vil åbenbart blive sendt retur (en god idé ville nok være for postdanmark at sende sådanne breve videre til modtageren med alm postgang da de jo godt ved hvem brevet er til) og når så told og skat får brevet tilbage, så sender de pakken retur til afsender.

En helt anden ting er at det ikke går at tilsendt noget til en Døgnboks hvis TNT, UPS eller DHL skal bringe pakken ud, det er desværre ikke sikkert at afsenderen (fx Apple) gør opmærksom på dette, så her må man gætte sig frem eller sørge for kun at bruge døgnboksen hvis man er sikker på at den bliver sendt med PostDanmark.

Update Min pakke har åbenbart undgået Told og Skat, og er ankommet til døgnboksen. :)

* Da mig og Louise skulle hente en bog og de ikke kunne finde den på posthuset spurgte den mindre bemidlede postmedarbejder (efter vi havde gjort opmærksom på at det var en bog vi ventede) om pakken mon var en rulle. Det skal dog siges til de stakkels postmedarbejderes forsvar at de fleste er intelligente, venlige og rare mennesker.

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Send en kommentar

Links til dette indlæg:

Opret et link

<< Startside